Dijital İş Dönüşümü İçin Bir Çerçeve

  • Ana Sayfa
  • /
  • Dijital İş Dönüşümü İçin Bir Çerçeve

Dijital İş Dönüşümü İçin Bir Çerçeve

Başarılı kuruluşlar, ileriye giden yolu tanımlayan bir vizyon ve yol haritası kullanarak, net bir iş yönü ile çalışırlar. Bu çok önemli stratejik araçlar olmadan, işletmeler sadece bugünün sorunlarının çözümüne odaklanacak ve paydaşları için büyük değer yaratmayacaktır.

Ancak kuruluşunuzun açık bir dijital stratejisi var mı? Cevap, büyük olasılıkla “hayır” dır. Bu, IT'nin çoğu iş, piyasa ve toplumun dokusuna giderek daha fazla iç içe geçtiğini düşünerek, birçok şirket için savunulamaz bir durum yaratmıştır. Yeni dijital çözümler, kuruluşların nasıl rekabet ettiklerini geliştirmek ve yakın ve uzaktaki rakipler karşısında üstünlük sağlamak için bir fırsat sunmaktadır.

Bu makale, kurumların dijital vizyon geliştirmek ve dijital fırsatlara dayalı yeni iş modelleri oluşturmak için kullanabilecekleri bir çerçeve sunmaktadır. İşletmelere yaklaşımlarını yeniden gözden geçirerek, sektörlerini kesintiye uğratan kuruluşlara örnekler veriyoruz ve kuruluşunuzun dijital yolculuğunun en üst düzeye çıkarılması için önerilen bir yaklaşımla sonlanıyoruz.


Dijital Odaklama

Sosyal, mobil, analitik ve bulut (SMAC StackTM) gibi en yeni dijital çözümleri kullanan şirketler için, büyük faydalar hızla tahakkuk edebilir. Günümüz organizasyonları, operasyonel verimliliği aynı anda artırmak ve benzeri görülmemiş iş yetenekleri yaratmak için çeşitli bilgi teknolojileri çözümlerine sahiptir. Ne yazık ki, bu araçların çoğu, bu çözümlerin ne anlama geldiğini bilmemenin bir sonucu olarak ya da karar verme sürecini zorlaştıran veri analizi ve karmaşıklığı nedeniyle, tüm potansiyellerini tam potansiyellerine kullanmazlar. Sonuç olarak, bu organizasyonlar en kârlı iş fırsatlarını kaçırmaktadır.

Dijital dönüşüm genellikle müşteriyle başlar: Müşterileri daha iyi tanımak, hizmet seviyenizi geliştirmek ve müşteri deneyimini sayısallaştırmak. Daha sonra üç ek alana uzanır: sayısallaştırma işlemleri, ürünler ve hizmetler (bkz. Şekil 1).

Örneğin, yaşam bilimleri, elektronik, perakende, üretim, tüketim malları, kimyasallar, bankacılık ve sigorta gibi çeşitli endüstrilerdeki dijital gelişmeleri analiz ederek, bu alanların dördünde hem B2C'de hem de çoğu şirket için geçerli olan ortak unsurlar bulduk. B2B pazarları. Bu ortak unsurlara dayanarak, kuruluşların dijital bir dönüşüm planı geliştirmeleri için bir çerçeve geliştirdik. Bütün unsurlar her endüstri için geçerli olmayacaktır, bu yüzden her bir piyasa ve organizasyon için çerçeve uygunluğu sağlamak için uyarlanmalıdır. Örneğin, her kuruluş Agile metodolojisi doğrultusunda işini yürütmeye hazır değildir.

Bir kuruluş bu dijital çerçeveyi kullanmaya karar verdiğinde, bir kerede değil, aşamalı bir yaklaşımla tanıtılmalıdır; Bu nedenle önceliklerin belirlenmesi ve en önemli odak alanlarının belirlenmesi hayati önem taşımaktadır.

İşletmenin Yeniden Dijital Hale Getirilmesi

Aşağıdaki bölümler dijital çerçevemizin her bir alanı üzerinde durmaktadır.

Müşteri Deneyimini Sayısallaştırma

Müşteriler açıkça herhangi bir organizasyonun en önemli paydaşlarıdır. Müşterilere mümkün olan en iyi şekilde hizmet verebilmek için, yakın zamana kadar yalnızca şirketlerin iç sistemleriyle mümkün olan bunları bilmek önemlidir. CRM kullanarak şirketler, belirli bir müşterinin tarihsel olarak satın aldığı ürünleri belirleyebilir; Şimdi, daha iyi analiz, Internet üzerinden gerçekleştirilebilir: Benzer müşteriler, benzer bir satın alma geçmişine sahip olan benzer ürünleri satın alır?

Tüketicilerin günlük çevrimiçi davranışlarında bir Code Halo ™ ya da sadece müşteriler etrafında değil, aynı zamanda süreçler, organizasyonlar ve cihazlar etrafında toplanan dijital bilgi alanında da geride bıraktıkları bu dijital ayak izleri diyoruz. Sosyal medyadan elde edilen bilgilere dayanarak, kuruluşlar belirli tüketici tercihlerini potansiyel satın alma alışkanlıklarına bağlayabilir. Tüketicilerin hem fiziksel hem de sanal dünyalarda aldıkları her eylem, Kod Halos'un büyümesine katkıda bulunur.

Örneğin, müzik zekası başlangıcı olan Echo Nest'e göre, müzik tabanlı Code Halo'nuz sizin hakkınızda ne tür müzik dinlemekten çok daha fazlasını taşıyabilir. Ayrıca yiyecek, film ve edebiyattaki zevklerinizi, ürün tercihlerinizi, politik öğrenmelerinizi ve hatta istihbarat ölçümlerinizi bile ortaya çıkarabilir. Örneğin, Justin Timberlake taraftarlarının Pixar filmlerinin tadını çıkarması daha olasıdır; caz müziğini dinleyen insanlar, daha az sporla ilgilenme eğilimindedir; ve Madonna'yı dinleyenlerin ABD seçimlerinde Demokrat'ı oylama olasılığı daha yüksektir.

Dijital teknoloji ile edinilen müşteri bilgileri dijital pazarlama için de kullanılabilir. Günümüzün bağlantılı dünyasında, tüketicilerin ve iş müşterilerinin bir satın alma araştırmasında sıklıkla yaptıkları ilk şey İnternet'i kontrol etmek, Web sitelerini ve kendi kişisel ağlarını ve topluluklarını, satın almaya karar vermeden önce tavsiye ve sıralamalar için araştırmaktır. Rekabetçi olmak için kuruluşlar, güncel ürün bilgilerini çevrimiçi olarak temin etmeli ve ürünlerine tavsiyede bulunmak için çevrimiçi topluluklarla bağlantı kurmalıdır. Müşteriler ve işletmeler gittikçe daha aktif ve online olarak tanımlanabildiğinden, kuruluşlar, dijital pazarlama araçlarını kendi Müşteri sadakatini artırmak amacıyla ürün ve hizmet tanıtımları.

Mobil ve sosyal medya gibi yeni etkileşim kanalları ile, müşteriler artık tüm mevcut kanallar arasında şirket ile olan tüm etkileşimlerinin tutarlı olmasını bekliyor. Örneğin, onlar için en uygun ve uygun olan bir sipariş vermeyi ve daha sonra ürünlerini seçtikleri kanaldan almalarını beklerler. Organizasyonlar böyle bir çok kanallı yaklaşımı sağlamazlarsa, müşterileri kaybetme riski ve müşteri memnuniyetsizliği artar.

Bu nedenle, çok kanallı iletişim ve servis önemlidir. Artık, kuruluşunuzun bunun üzerinde hareket etmesinin gerekip gerekmediği, ancak kanallar arasında tutarlı ve verimli etkileşimlerin artık dijital dünyada rekabet etmek için hayati bir gereklilik olduğu konusunda bir soru değildir.

Ürün ve Hizmetlerin Sayısallaştırılması

Organizasyonlar bugün artık sadece ürün satmaya odaklanamayacaklarını fark ediyorlar; bir deneyim satmak zorundalar. Günümüzde artan sayıda ürün hem veri tüketiyor hem de üretiyor ve birçoğu Web üzerinden birbirine bağlı. Bu artan zeka nedeniyle kullanımları izlenebilmekte, ek hizmetler proaktif olarak sunulabilmektedir veya bir sorun tespit edildiğinde bakım sağlanabilir. İyi bir örnek, dişlerinizi herhangi bir problem için tarayan sensörleri olan akıllı bir diş fırçasidir. Fiziksel aracın kendisi bir maldır, ancak kullanıcının fırçalama alışkanlıkları, diş hijyeni geçmişi ve sağlık ihtiyaçları, premium değer bilgisi olan bir Kod Halo yaratır. Bilgi, diş hekimine gönderilebilir, bunlar geri bildirim ve tavsiye verebilir veya randevu alabilir. Kod Halo, cihaz üreticisi tarafından ürün iyileştirmeleri yapmak için de kullanılabilir. 

Bu tür deneyimleri yaratmak için, müşteriler süreç boyunca bir yolculuğa çıkarılmalıdır. Bunu başarmak için kuruluşların, yolculukları boyunca müşterileriyle nasıl iletişim halinde kalabileceklerini düşünmeleri gerekiyor.



Süreçleri otomatikleştiren, standartlaştıran ve global olarak tedarik eden kuruluşlar, daha çevik hale gelir, talepteki değişimlere daha fazla yanıt verir ve karlılığı daha iyi artırır ve sürdürülebilir hale getirir.

Kuruluşlar, müşterilerini anlamak için daha karmaşık yollar uyguladıkça, bireysel müşteri ihtiyaçlarına göre uyarlanmış ürün ve hizmet teklifleri için beklentiler artacaktır. Organizasyonlar bunu daha küçük parçalara (modüllere) ayırarak ve ardından ürünü müşterinin ihtiyaçları ile ilgili parçalarla yeniden inşa ederek gerçekleştirebilir. Bu “kitlesel kişiselleştirme”, çoğu zaman ayarlanması en kolay olan yazılım ve servis bileşenlerine odaklanır. Kitlesel özelleştirme endüstriler arasında benimsenmekte ve dijital teknolojinin bir sonucu olarak artması muhtemeldir. Örnekler, evler için özelleştirilmiş LED aydınlatma, çiftçiler için hayvan yem karışımları, bireysel olarak tasarlanan spor ayakkabıları vb.

Sosyal medyada müşteri davranışlarını analiz ederek, bir işletmenin ürünlerini ve onların memnuniyet düzeylerini kullanmaları tahmin edilebilir. Bu sayede kuruluşlar, müşteri ihtiyaçlarını önceden netleştirmeden ve problemler ortaya çıkmadan önce tahmin edebilirler.

Geniş hacimli bilgilere kolayca erişebildikleri ve tedarikçileri bir fare tıklamasıyla veya dokunmatik ekrana dokunarak değiştirebildikleri için, tüketiciler artık istemedikleri veya ihtiyaç duymadıkları ürün veya hizmetleri ödemek zorunda kalmıyor. Sadece kullandıkları şeyleri ödemek istiyorlar, kurumların ayni cevap vermesini istiyorlar. Örneğin, yayıncılar, müşterilerin Hollanda'daki “Blendle” girişimi gibi tüm gazete için makale yerine ödeme yapmasına izin verebilir. Farklı gazetelerden alınan makaleler tek bir genel bakışta birleştirilerek, kullanım başına ödeme temelinde aboneliklerin bir kombinasyonu mümkündür. Yeni fiyatlandırma modelleri - örneğin yükseltilmiş hizmet için ekstra ücretlendirme yapmak da mümkündür, ancak fiyatlandırma bu kadar şeffaf hale geldiği için, şirketler dikkatle ilerlemelidir. Fiyatlandırma açıklanamaz bir şekilde yüksekse, bu geri tepebilir.

Sayısallaştırma İşlemleri

SMAC Stack tarafından desteklenen ve sensörler tarafından desteklenen gelişmiş dijital teknoloji, iş süreçlerini çeşitli yollarla geliştirebilir. Örneğin, büyük veri analitiği, ürün hareketlerini izleyerek, bağlı lojistiğin daha sorunsuz çalışmasına yardımcı olabilir; bulut tekdüze iş işleme platformları oluşturmak için kullanılabilir; ve mobil platformlar, çalışanların işlerini her an, her yerde ve herhangi bir cihazda gerçekleştirebilmelerini sağlayabilir. Standart bulut platformları, özellik ve işlev güncellemelerini daha hızlı sunar ve test maliyetlerini düşürebilir.

Standartlaştırılmış platformları (büyük bir organizasyonda (bir uygunluk platformu) veya açık pazar standardı olarak kullanırken, global olarak kaynakların işlemden geçirilmesi çok daha kolaydır ve bu da önemli ölçüde maliyet azaltmalarına yol açabilir. Kendi tecrübelerimize dayanarak, agresif kaynak kullanımı ve offshore, operasyonel maliyetlerin% 50'sine kadar düşebilir. Daha fazla kuruluş bunu daha çeşitli iş süreçleri ve IT hizmetleri için yapmayı seçiyor. Süreçleri otomatikleştiren, standartlaştıran ve global olarak tedarik eden kuruluşlar, daha çevik hale gelebilir, talepteki değişimlere daha duyarlı olabilir ve karlılığı daha iyi artırabilir ve sürdürülebilir hale getirebilir.

Rekabet gücünün, insan müdahalesi yoluyla hızla değişen piyasa gelişmelerine cevap vermeyi ve buna cevap vermeyi sürdürmeye giderek bağımlı hale gelmesi nedeniyle bu çeviklik esastır; Yapay zeka ve otomatik makineler henüz tam olarak cevap verememektedir. Bu nedenle, kuruluşlar çevik bir çalışma tarzını benimsemelidir.

IT kuruluşları, daha hızlı ürün geliştirme ve organizasyonel dönüşümü mümkün kılan Agile uygulamalarını başarılı bir şekilde benimsemiştir. Yeni ürünler ve yazılımlar daha hızlı bir şekilde geliştirildiği ve uygulandığı için, kuruluşlar aynı hızda dönüştürebilmekte ve sürekli, ani ve hızlı değişime daha hızlı adapte olabilmelidir. Kod Halos'u kullanmak, işletmelerin gerekli değişiklikleri saptamasını sağlayacaktır. Kuruluşlar ayrıca çalışanlara her zaman, her yerde ve herhangi bir cihazda çalışma esnekliği ve özgürlüğünü sağlamalıdır.

Organizasyonun Sayısallaştırılması

Şirketler, işletmeler arasında giderek daha fazla entegre olan değer zincirleriyle daha büyük bir ekosistemin parçası olabilir ve müşterilerine uçtan uca hizmetler sunabilir. Örneğin, sigorta şirketleri, bir müşterinin otomobilini parçaladıklarında, bu ek hizmetle müşteri deneyimini geliştirerek bir araba değişimi yapabilirler.

Dijital çözümler, değer zinciri oyuncularını daha yakından birlikte çalışacak şekilde destekleyebilir. Organizasyonlar bir ekosistemi şekillendirebilir ve düzenleyebilir, önemli sayıda ürün ve hizmet sağlayabilir veya müşteri deneyimlerine değer katan ve halihazırda var olan bir ekosistemin parçası olan bir niş hizmetine odaklanabilir. Bir ekosistemi şekillendiren ve düzenleyen ve standartlarını Airbus ve Walmart gibi endüstri değer zincirine tanıtan kuruluşlar; küresel pazarlarda baskın oyunculardır.

Entegre bir ekosistem içinde etkin bir şekilde çalışmak için çalışanların yeni bir şekilde birlikte çalışması, siloları yıkması ve farklı departmanlarda işbirliği yapması gerekiyor. Çalışanlar, pazardaki ve kendi organizasyonlarındaki değişikliklere daha hızlı ve tutarlı bir şekilde cevap vermek için birbirlerinden öğrenmelidirler. Coğrafi olarak dağınık çalışanlar, dokümanları, fikirleri, kişileri, deneyimleri ve bilgileri paylaşmak için işbirliği araçlarına ihtiyaç duyarlar, böylece “topuğu yeniden icat etmekten” kaçınırlar ve işin değerini arttırırlar. Kurum kültürlerinin de dijital bir zihniyete doğru ilerlemesi gerekir; İnovasyon ödüllendirilmeli ve çalışanların dijital dünyayı kucaklamasına ve gerekli beceri ve bilgileri edinmelerine yardımcı olmak için ek dijital uzmanlık getirilebilir.

Dijital işbirliği bugün, ürün veya hizmet üreten topluluklar ve müşterilerin çevrimiçi forumlar aracılığıyla ürün geliştirmeleri için fikir ve öneriler sunan kuruluşların sınırlarını aşmaktadır. Bu sayede müşteriler hem ürün geliştirmeyi hem de kendilerini ve işlerini etkileyebilirler.

Dörtgözle beklemek

Kurum içerisindeki değişikliklerin paydaşların kabulünü en üst düzeye çıkarmak için, yüksek düzeyde bir dijital farkındalık oluşturmak çok önemlidir. Bunu başarmak için işletmeler, kullanım durumları ile gösterilen fırsatları ve potansiyel dijital çözümleri aktarmak için bir Kod Halo çalıştayı tutmayı düşünebilirler.

Bu faaliyetlere dayanarak, organizasyonlar dijital vizyonlarını geliştirebilir, yeni dijital iş modelleri tasarlayabilir ve gerekli dijital becerileri ve yetenekleri nasıl elde edebileceklerini belirleyebilirler. Sanayi ve iş durumuna dayanarak, dijital yol haritasının önce hangi alanların veya fırsatların pazara sunulması gerektiğini belirtmesi gerekiyor.

Rekabetin gerisinde kalmaktan kaçınmak için, kuruluşların dijital çağda nasıl iş yaptıklarını yeniden gözden geçirmeleri gerekiyor. Devam edemeyecek olanlar, hızla tepki veren rakiplere işlerini kaybedecekler. Bu nedenle, dijital bir strateji geliştirmek ve dijital dönüşüme daha sonra başlamaktan daha erken başlamak çok önemlidir.


“ şirketler dijital ekonominin piyasa güçlerine cevap vermediklerinde yok olma ihtimaliyle karşı karşıyadır. “

Başarılı kuruluşlar, ileriye giden yolu tanımlayan bir vizyon ve yol haritası kullanarak, net bir iş yönü ile çalışırlar. Bu çok önemli stratejik araçlar olmadan, işletmeler sadece bugünün sorunlarının çözümüne odaklanacak ve paydaşları için büyük değer yaratmayacaktır....
SMAC STACK, verimliliği artırırken müşteri deneyimini basitleştirmek için büyük veri ve bulut teknolojisiyle desteklenen sosyal etkileşimleri, hareketliliği, analitiği kullanan kavramdır....
Her ne kadar dijital dönüşüm, kurumların özel zorluklarına ve taleplerine bağlı olarak geniş ölçüde değişse de, tüm iş ve teknoloji liderlerinin dijital dönüşüme girerken göz önünde bulundurmaları gereken mevcut vaka çalışmaları ve yayınlanmış çerçeveler arasında birkaç sabit ve ortak tema vardır....
Bir işletmenin dijital dönüşümden geçmesinin birtakım nedenleri vardır, ancak şimdiye kadar, en muhtemel nedeni, sahip olmaları gerektiğidir. Birçok işletme için hayatta kalma gerekliliğidir. ...
“Dijital dönüşüm, liderlik, farklı düşünme, yenilik ve yeni iş modellerinin teşvik edilmesi, varlıkların sayısallaştırılmasını ve artan bir kullanımı içeren bir değişimi içerir. Kurumunuzun çalışanları, müşterileri, tedarikçileri, ortakları ve paydaşlarının deneyimini geliştirmek için teknolojiden yararlanın. ”...